Verde la cumparaturi!

Cu ce ne ajuta produsele BIO?

Alegerea unui produs BIO în detrimentul unuia convențional poate însemna investirea unei sume mai mari la momentul respectiv, dar înseamnă și un lucru important atât pentru sănătatea noastră cât și pentru natură. Există numeroase studii care arată că produsele certificate BIO sunt mult mai benefice pentru sănătatea noastră, își păstrează un conținut mai mare de vitamine și minerale și, mai ales, agriculturile bio reprezintă o metodă de a păstra solul natural, o influență minimă a omului asupra mediului inconjurator.

Există produse BIO care nu sunt certificate?

Vă amintiți de poveștile bunicilor despre cum undau recolta cu găleți de apă în zilele de secetă, când transportau gunoiul de grajd la recoltă și lăsau păsările de curte să se bucure de puțină libertate în fiecare zi? Ei bine, produsele rezultate în urma acestor practici populare ar putea fi imediat certificate ca produse BIO. Însă certificarea presupune un proces de lungă durată, de multe ori costisitor și din această cauză oamenii de la sate nu sunt interesați de a-și certifica produsele.

Suntem ceea ce mâncăm, spune un binecunoscut proverb. Dintre toate categoriile de alimente pe care le avem la dispoziție, cele bio par alegerea cea mai sănătoasă și mai înțeleaptă pe termen lung. Chiar dacă prețul lor este mai mare decât al celorlalte alimente din comerț, ele oferă siguranța unor produse naturale, cu beneficii pentru sănătate. Să previi este mai simplu (și mai ieftin) decât să tratezi.

Idei  sănătoase 

Culturile ecologice sunt cultivate în condiții de siguranță și trebuie să rămână separate de produsele convenționale. Fermierii nu au voie să folosească seminţe modificate genetic, pesticide sintetice, îngrășăminte pe bază de petrol, îngrășăminte pe bază de nămol de canalizare. Unele studii arată că alimentele organice au un conţinut mai ridicat de nutrienţi, cum ar fi antioxidanţii, decât alimentele cultivate în mod convenţional. Alimentele bio sunt ideale pentru persoanele cu alergii la alimente, produse chimice, conservanți.

Leave a comment